top of page

Click to edit and add your own text. Change the font, size or scale to get the look you want.

Blog bejegyzés címe


Godáné Reisinger Karolina vagyok, dietetikus, feleség és két gyermek édesanyja.

Azért szeretem a hivatásom, mert a dietetika nagyon sokrétű, minden területen, ami az élelmiszerekkel, ételkészítéssel, és azoknak az elfogyasztásával kapcsolatos, összekapcsolódik.

A Semmelweis Egyetem Egészségtudományi karán végeztem, 2018-ban.

A Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési Karán tanítok angol és magyar nyelven 2019 szeptembere óta dietetikával kapcsolatos tantárgyakat.

Már a diplomám megszerzése előtt foglalkoztam edzőtermekben egészséges táplálkozással kapcsolatos programok szervezésével, részt vettem szűrővizsgálati programok lebonyolításában, fogyókúrás és életmódprogramokon tartottam előadásokat.

2017-ben nyitottam egy speciális élelmiszerekkel foglalkozó boltot Szegeden. Ezt a boltot, a Diétacentrumot sokan ismerhetik, az első volt Szegeden, ahol egyszerre volt jelen a tanácsadás és a diétázók számára hasznos élelmiszerek széles választéka. Kislányom születése után pár hónappal döntöttem úgy, hogy az egyetemi oktatás és a tanácsadások mellett már nem szeretnék kereskedelemmel foglalkozni, így ezt az üzletet eladtam.

Várandósságom alatt szerveztem több „főzősulit”, ahol az egyes betegségek diétás kiegészítését oktattuk dietetikus kollégákkal, és a jelentkezők  kiscsoportos formában egyszerre tanulhatták meg az elméletet, illetve közös főzésen keresztül a gyakorlatot is.

2019 tavaszán kezdtem el magánellátásban betegségekkel kapcsolatos tanácsadásokat tartani az Aranyklinikán, ahol azóta is dolgozom. Itt nagyon sokrétű orvosi háttér áll rendelkezésre, így a legkülönfélébb panaszokkal keresnek fel a betegek. Leggyakrabban cukoranyagcserével kapcsolatos betegekkel találkozom, akik érintettek az inzulinrezisztencia vagy a cukorbetegség valamely formájával, vagy szerencsés esetben az egészségügyi panaszok megjelenése előtt a túlsúlytól szeretnének megszabadulni. Gasztroenterológiai szakrendelés mellett coeliákia (gluténérzékenység), IBS, illetve Crohn, Colitis Ulcerosa és egyéb betegségek dietoterápiájával is foglalkozom.

2022 év végén keresett meg a Szegeden újonnan nyíló Maternity Magánklinika, ahol elsődleges a női egészség gondozása. A családtervezés és a várandósság, illetve a kisgyermekes lét étkezéssel kapcsolatos oldalát támogathatom itt, ami azért is a szívügyem, mert magam is érintett vagyok a kérdésben.

Mindennapjaim során igyekszem a családom és saját magam számára is olyan ételeket készíteni, ami az egészségünket szolgálja, és másokat is ösztönözhet egészségesebb ételek készítésére. A közösségi médiában gyakran posztolok receptvideókat, ügyfeleim számára zárt csoportban exkluzív tartalmakat teszek közzé. Tanácsadásaim alkalmával a hozzám fordulóknak gyakorlati tanácsokkal, új szokásokkal alakítom át az életvitelét egy egészségesebb, energikusabb holnap érdekében. A tanácsadás és a szolgáltatások menetéről a szolgáltatásaim menüpontban olvashat bővebben.

bottom of page